Pogledajte klupske obavjesti i poruke

Utrka Robin Granfondo Koprivnica 2024
Koprivnica, 14.04.2024.

Nakon subotnjeg Medio fonda Umagu, u nedjelju 14. travnja vozili smo Robin Granfondo utrku u Koprivnici. Duljina je bila 114 kilometara sa elevacijom od 1.100 metara.

Odluka je pala da nakon uspješno odvežene utrke Medio fondo u Umagu odemo u Koprivnicu okušati kotače na prvoj Granfondo utrci u Koprivnici. Organizira je Biciklistički klub Rotor iz Koprivnice.

U subotu navečer stižemo u Sisak gdje nam je Davor osigurao noćenje. Rano ujutro odbacujemo Tonija na vlak u Popovaču a ostatak ekipe nastavlja kombijem do Koprivnice.

Prijavljujemo se i preuzimamo start pakete. Na utku je došlo osamdesetak vozačica i vozača svih dobnih kategorija.

Prvih pola sata je zagrijavanje te svi voze zajedno umjerenim tempom. Nakon stanke od pet minuta utrka počinje. Tempo se jako pojačava. Ruta nastavlja na zapad po obroncima Kalnika. Ubrzo se peloton razlaže na manje grupe od četiri do pet vozača. Vozimo na jug do obronaka Bilogore gdje ruta zaokreće za gotovo 180 stupnjeva. Kod Jagnjedovca, na 75. kilometru je posljednji uspon kao i kontrolna točka na kojoj obnavljam prijeko potrebne zalihe tekućine.

Slijedi četrdesetak kilometara nizbrdice i ravnice do cilja u Koprivnici koji su mi bili dosta naporni jer sam dosta rano izgubio grupu, a ni čeoni vjetar nije bio od pomoći.

Miro je utrku završio za 2 sata i 57 minuta na ukupnom 29. mjestu. Bio je to finiš u kojem su 9 vozačica i vozača ušli u cilj unutar 6 sekundi te zauzeli od 27 do 35. mjesta. U kategoriji 50-59 osvojio je 4. mjesto, a postolje mu je izmaklo za 1 sekundu!

Josip je na cilj stigao za 3 sata i 10 minuta. U dobnoj skupini 50-59 godina bio je 5. od 10, znači zlatna sredina.

Posebnu pohvalu zaslužuje Irena koja je ovu utrku odvezla brdskim biciklom!

Hvala Davoru i Miri na svesrdnoj podršci.

Vidimo se uskoro na Gran fondo Sisak!

Image Image Image Image Image Image Image

Utrka Istria Medio fondo 2024
Umag, 13.04.2024.

Naš članovi, Toni i Josip zajedno sa prijateljima Davorom i Mirom iz BK Roda Sisak nastupili su i ove godine na utrci Istria Medio fondo koja se održala u subotu 13. travanja. Savladali smo rutu duljine 87 kilometara sa 1.200 metara elevacije.

Ovo je jedna od kvalifickacijskih utrka za svjetsko amatersko prvenstvo u cestovnom biciklizmu koje će se održati u danskom gradu Aalborgu od 28.08 - 01.09.2024. godine.

U petak ujutro Toni i ja tovarimo bicikle i odlazimo do Siska gdje nas dočekuju Davor i Miro. Ukrcavamo se u kombi pa putujemo do Umaga. Preuzimamo startne pakete te odlazimo u smještaj koji nam je osigurao Zlatko koji je na našu veliku žalost bio spriječen voziti ovu utrku. Popodne obavljamo i trening vožnju.

Rano ujutro odlazimo do Umaga. Na startu utrke okupilo se tisuću biciklista. Redari razdvajaju bicikliste po dobnim skupinama - mlađi naprijed stariji niže na startu.

U devet sati utrka kreće!

Nekoliko početnih kilometara vlada velika gužva na cesti. Na desetom kilometru u mjestu Karigador ruta okreće istočno prema unutrašnjosti Istre. Tu započinje i uzbrdica. Prolazimo kroz Buje i spuštamo se do Bijele Zemlje. Uspon do Peroja duljine 2 kilometra na mjestima je imao i 12% nagiba. Na kontrolnoj točki obnavljamo zalihe tekućine.

Pet kilometara poslije slijedi dugačka i strma nizbrdica koja nas vodi u dolinu rijeke Mirne. Polovica je utrke, 44. kilometar.

Po ravnici nastavljamo 4-5 kilometara do Livada. Penjemo najveći uspon od 6 kilometara do Oprtlja gdje je bila druga kontrolna točka. Ostaje nam još tridesetak kilometra nizbrdice kros slikovite predjele sjeverne Istre protkane s mnoštvom malih brdašaca iliti 'hupsera'. Prolaskom Plovanije zapadni smjer rute mijenja se te posljednjih pet kilometara vozimo na jug do cilja u Umagu.

Miro na cilj stiže za 2 sata i 57 minuta, Josip za 3 sata i 5 minuta a ubrzo i Toni za 3 sata i 8 minuta. Umorni smo ali presretni i puna srca.

Poslije utrke ručamo i okrjepljujemo dok pratimo proglašenje pobjednika pa potom odlazimo nazad u bazu.

Veliko hvala prijateljima Davoru i Miri na organizaciji ove naše male ekspedicije, vaše neiscrpno biciklističko znanje i savjeti neprocjenjiva su nam pomoć! Veliko hvala Zlatku na materijalnoj i moralnoj podršci! Hvala vam svima što ste nam omogućili da budemo dio ovog nezaboravnog događaja! Nadamo se da ćemo na godinu zajedno voziti ovu utrku.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Godišnja skupština kluba
Županja, 06.02.2024.

U utorak, 6. veljače održali smo godišnju skupštinu kluba.

Nazočni članovi prihvatili su izvješće o radu kluba u 2023. godini, kao i plan rada za 2024. godinu.

Raspravljalo se o organizaciji biciklijade "Sjećanje na obranu od poplave", kao i suorganizaciji Karavane prijateljstva Mostar-Vukovar. Usvojen je i prijedlog o nabavci dresova za nove članove.

Po završetku službenog dijela nastavili smo neformalno biciklističko druženje.

Utrka Granfondo Zadar
Zadar, 21.10.2023.

Četvorica prijatelja Davor i Miro iz BK Roda Sisak, Zlatko iz BizBike Bizovac i Josip iz našeg RBK Kotur Županja sudjelovali su na četvrtom Granfondu Zadar.

Na startu utrke zalio nas je pljusak kojem su svi natjecatelju prkosno pljeskali i skandirali. Pozicionirali smo se na začelju starta kako bi izbjegli gužvu i moguće nezgode na samom početku.

Označen je početak utrke. Po izlasku iz kruga hotela sljedila je kratka uzbrdica niz koju se slijevala prava mala rijeka, no ubrzo smo bili na relativno suhoj cesti.

Nekoliko kilometara nakon početka Josip sustiže Zlatka. Vozili su u manjim skupinama biciklista pokušavajući što bolje iskoristiti zavjetrinu i istovremeno se sklanjati od vode koja je špricala sa stražnjih kotača biciklista ispred.

Kiša je povremeno prestajala a povremeno se pretvarala u pravi ljetni pljusak. Stvar je popravio jugoistočni vjetar koji je u puhao u leđa cijelom prvom polovicom utrke sve do Vira gdje je ruta okrenula nazad istim putem.

Negdje pred Virom sustigli su Miru pa smo dalje vozili zajedno. Uspješno izbjegavajući vodene prepreke, šahte i nanose tucanika probijali smo se naprijed polako i mukotrpno ostavljajući iza sebe slabije grupe biciklista.

U grupi od desetak biciklista u kojoj je bio i naš prijatelj Josip, predsjednik BK Mostar, stigli smo na cilj za sat i trideset minuta uz prosječnu brzinu od 37,4 km/h.

U dobnoj skupini preko 45 godina ostvarili smo točno sredinu poretka, zaostavši deset minuta za pobjednikom. S obzirom na uvjete koji nisu bili idealni ovaj rezultat smatramo dobrim.

Puno važnije od rezultata svakako je iskustvo stečeno na ovoj utrci. Još važnije od toga je druženje s biciklističkim prijateljima iz Siska, Bizovca i Mostara koje je obogatilo i uveličalo ovaj lijepi biciklistički vikend.

Velika hvala prijateljima iz Siska, Bizovca i Mostara na ovom druženju uz pohvalu organizatorima na odličnoj organizaciji ovog događaja. Vidimo se i do godine!

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Utrka Gran fondo Zlatni Papuk
Brestovac, 16.09.2023.

Naši članovi Toni i Josip kao i prijatelj Zlatko sudjelovali su u utrci Gran fondo Zlatni Papuk. Ruta je bila dužine 109 kilometara sa 1100 metara elevacije, a startala je iz Brestovca u blizini Požege. Po sunčanom i ugodnom ranojesenskom danu osamdesetak biciklista uživalo je u ljepotama Požeške kotline.

Sudjelovalo je osamdesetak biciklista i biciklistica iz svih dijelova Hrvatske.

Ruta je vijugala Požeškom koltinom prateći obronke Papuka sa tri veća uspona. Prvi je bio do mjesta Stražeman, drugi do Podgorja a treći i najdulji penjali smo do kamenoloma iznad Velike. Sama je ruta bila dobro označena a veliki je broj volontera stajao na križanjima i usmjeravao utrku kako se nitko ne bi izgubio u brojnim skretanjima.

Po završetku su najbolji u svojim kategorijama dobili medalje i novčane nagrade. Nakon proglašenja pobjednika organizirana je tombola u kojoj su sretni dobitnici osvojili proizvode lokalnih OPGova. Potom smo otišli na ručak u DVD-u Brestovac i druženje s kolegama biciklistima.

Na utrci su sudjelovali i prijatelji iz BK Roda Sisak pa smo zajedničko druženje iskoristili kako bi dogovorili neke buduće utrke, ali o tome više drugi puta.

Image

Image

Image

Image

Image

Utrka Gran fondo Dubrava
Dubrava, 09.07.2023.

Naši članovi Toni i Josip kao i prijatelj Zlatko sudjelovali su u utrci Gran fondo Dubravski vitez koja se održala u Dubravi blizu Vrbovca. Ruta je bila dužine 108 kilometara sa 950 metara elevacije. Po vrućem srpanjskom danu vozili smo živopisnim brežuljcima okolice Vrbovca, Čazme i Ivanić Grada.

Sudjelovalo je sedamdesetak biciklista mahom članova natjecateljskih klubova iz zemlje i inozemstva, a među njima utrkivalo se i pet žena.

Po završetku su najbolji u svojim kategorijama dobili medalje i novčane nagrade. Nakon proglašenja pobjednika uslijedio je slasni ručak i druženje s kolegama biciklistima.

Na ovoj smo utrci stekli dodatna iskustva u natjecateljskom biciklizmu a pomogla nam je i da ocijenimo stupanj svoje spremnosti.

Zahvaljujemo se organizatoru BK Roda Sisak na besprijekornoj organizaciji.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Utrka :BRUT i druge aktivnosti
Županja, 17.06.2023.

Naš član Toni natjecao se u utrci u brdskom biciklizmu "Baranja RUral Trail" :BRUT u dužini od 25 kilometara. Vozilo se mahom poljskim putevima po Baranjskoj planini, a sama je trasa itekako opravdava svoje brutalno ime.

Toni nam je prenio svoje utiske: "Bilo je iskustvo skroz drugačije nego na cesti. Usponi su bili i do 20 posto, na kojima si, ako bi ostao bez brzina ili snage, morao sići i gurati bic. To nije puno lakše ali je sigurnije. Spustovi su bili opasni jer je kiša isprala makadam i zemljane puteve pa je nama s manje iskustva na takvom terenu bilo bitnije spustit se dolje što opreznije. Atmosfera je bila odlična, prije utrke društvo spremno za izazov, a poslije utrke za klopu, piće i odmor. Na žalost koncert smo propustili. "

Sudjelovalo je više od stotinu biciklista a Toni je kroz cilj prošao 24. što je za prvi nastup odličan rezultat.

Nisu mirovali ni drugi naši članovi pa su primjerice Daniel i Vlado vozili krug do Babine Grede.

Marina i Josip u Lipiku su sudjelovali u brevetu.To je vožnja s vremenskim ograničenjem od 13,5 sati a svi koji u tom vremenu stignu na cilj smatraju se pobjednicima. Za manje od 11 sati savladali su 220 kilometara i oko 2000 visinskih metara.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Humanitarna akcija "Veliki za male" u SOS Dječjem selu Ladimirevci
Županja, 13.05.2023.

Tradicionalno godišnje servisiranje dječjih bicikala u organizaciji Građanske inicijative iz Osijeka "Veliki Za Male" i ove godine uspješno je završeno zahvaljujući prijateljima serviserima.

Humanitarnu akciju podržali su prijatelji iz Biciklističkog kluba Weekend Warriors iz Osijeka, kluba Pannonian Bike i serviseri iz Osijeka, Josipovca, Višnjevca, Ivankova kao i naš Dario iz RBK Kotur Županja.

Njih desetero vrijedno su radili dok i zadnji bicikl nije bio osposobljen za bezbrižnu dječju vožnju.

Istovremeno, četvero studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku svojim kreacijama uljepšali su koševe za smeće, a vesele boje sada pozivaju da se čuva okoliš u kojem živimo.

Image

Image

Image

Image

Image

11. Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar
Županja, 02.05.2023.

Tridesetak biciklistica i biciklista a među njima naši Daniel, Kristijan, Josip, Saša i Vlado uspješno su odvezli karavanu prijateljastva Mostar - Vukovar. U logistici karavane prateći nas u kombiju bio je naš dopredsjednik Dražen.

Naš Dario odvezao nas do Mostara. Popodne smo proveli u turističkom obilasku Mostara. Noćili smo i večerali kod idejnog začetnika karavane Marija.

Petak je osvanuo sunčan. Fotografirali smo se svi zajedno a predsjednik Daniel davao je izjave elektroničkim medijima. Ubrzo smo bili na biciklima vozeći desnom obalom Neretve na sjever. Vozilo se brzinom od dvadesetak kilometara na sat. Pred Jablanicom prelazimo na manje prometnu cestu na lijevoj obali Neretve. Tu jedemo pa nastavljamo do Konjica. Odmaramo na benzinskoj. Vrijeme je i dalje sunčano. Uspinjemo se uz Ivan sedlo. Bilo je naporno ali smo tih petnaest kilometara uzbrdice odvezli brže nego prošle godine.

Po izlasku iz tunela odmaramo čekajući da pristignu svi biciklisti. Jurimo nizbrdo pa se malo kasnije dobro trusamo na 2-3 kilometra makadama. Dolaskom u Kiseljak palimo svjeće kod spomenika braniteljima. Odlazimo u vatrogasni dom na bogatu večeru. Ubrzo odlazimo nazad u motelu na rani počinak, umorni od današnjih napora ali sretni i ponosni zbog uspješno riješene prve etape. Prešli smo 120 kilometara i savladali 1600 metara elevacije.

Nakon doručka stavljamo torbe u kombi. Jutro je sunčano. Cesta se blago uspinje do Busovače. Pedaliramo uz Lašvu. Ubrzo izbijamo do rijeke Bosne. Pratimo je do Zenice gdje odmaramo. Pola sata kasnije skrećemo s puta posjetiti tvrđavu Vranduk. Nedaleko od Vranduka i ove godine susrećemo čordu ovčara. Nakon odmora slijedimo Bosnu nizvodno do Žepča. Zajedno s gradonačelnikom palimo svijeće braniteljima. Odlazimo i do mjesta stradanja civila a među njima i djevojčice Ivane Širić, po kojoj druga etapa nosi ime.

Na samom ulasku u Žepče događa se nesreća. Ivo pada u zavoju pred mostom. Kao nekim čudom, na licu mjesta zatiče se liječnica te mu odmah pruža pomoć i priprema ga za hitni transport. Doznajemo kasnije da je slomio kuk. Operiran je i dobro se oporavlja.

Nakon paljenja svijeće kod spomenika u Žepču, nastavljamo deset kilometara u smijeru sjevera do motela. Nakon večere i opuštanja u obližnjem kafiću odlazimo nazad na počinak. Prevalili smo 107 kilometara i popeli se 450 metara.

Pred sam početak treće etape počinje padati kiša. Oblačimo kišna odijela i stavljamo vodonepropusnu zaštitu na kacige. Vozimo tako oko sat i pol nakon čega je kiša prestala. Nastavljamo pratiti Bosnu nizvodno preko Maglaja do Doboja. Vrijeme se proljepšalo i dosta je toplo. Skrećemo desno prema Gračanici. U šoping centru u Gračanici ručamo odlični bosanski lonac pa nastavljamo nakon odmora. Nakon pet-kilometarskog uspona odmaramo na vrhu. Nakon jurnjave nizbrdo i nekoliko manjih brdašaca stižemo u posavsku ravnicu. Prolazimo pored tržnice Arizona. U Orašju odajemo počast braniteljima i odmah nastavljamo preko Save.

Prelazimo granicu pa na čelu kolone stižemo u Županju. Dočekali su nas dogradonačelnik i pedesetak okupljenih Županjaca. Dočekao nas je i brat Mladena Ćatića po kojemu treća etapa nosi ime. Nakon odavanja počasti braniteljima biciklisti odlaze u smještajne kapacitete. Članovi našeg kluba pripremili su odlični čobanac, pečenu prasetinu i janjetinu, kolača i pića na izbor. Pobrinuli se za domaćinski doček i odličnu atmosferu. Veselili smo se svi zajedno uz pjesmu i ples do duboko u noć. Odvezli smo 125 kilometara i uspeli se 600 metara.

Četvrtog dana vrijeme je lijepo. Pridružuju nam se naši Dario i Đuro. Nakon doručka nastavljamo. Prolazimo Vinkovce pa odmaramo u Nuštru. Zahvaljujemo se sudionicima Karavane na izvrsnom biciklističkom druženju uz želju za ponavljanje istog dogodine. Drago nam je bilo čuti pohvale na račun RBK Županja kao organizatora dočeka u Županji i suorganizatora Karavane. Odpedalirali smo 105 kilometara uz savladavanje preko 120 metara elevacije :)

Zahvaljujemo se Biciklističkom klubu Mostar kao i gradovima Mostaru, Kiseljaku, Žepču, Vukovaru a posebno gradu Županji što su omogućili da se ovaj hvalevrijedni biciklistički događaj održi po jedanaesti puta!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Vlado Kraljević snimio je video za svaki od 4 dana:

Video © Vlado Kraljević #NatureCycling

Vlado, neka je sa srećom!
Županja, 26.03.2023.

RBK Kotur je danas 26.03.2023. uživao u još jednoj grupnoj vožnji od 100 kilometara.

Odvezli smo se do Vinkovaca proslaviti Vladin novi bicikl. Nastavljamo do Slakovaca gdje okrećemo na jug sve do Vrbanje pa na zapad put Županje.

Tko želi uživati u ljepotama naše Slavonije i Spačvanskog bazena neka nam se slobodno javi radi dogovora.

Image

Image

Image

Kako nam je bilo pogledajte u kratkom videu

Video © Vladimir Kraljević

Najave biciklijade Sjećanje na obranu od poplave
Županja, 07.03.2023.

Image

Dragi prijatelji, dođite na biciklijadu 'Sjećanje na obranu od poplave' koju 21.5.2023. povodom 9. obljetnice obrane od poplave organizira Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja.

Okupljanje počinje od 8 sati ispred Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera, Savska 3, a krećemo u 9 sati. Vozimo na relaciji Županja - Bošnjaci - Posavski Podgajci - Rajevo Selo - Gunja - Županja, ukupno 68 kilometara.

Zaustavljati ćemo se na 14. kilometru u naselju Topola, na 21. kilometru u Posavskim Podgajcima, na 28. kilometru u Rajevom selu te 36. kilometru u Gunji, a također i u povratku.

Brzina će biti rekreativnih 20 km/h.

Po povratku nas čeka zasluženi ručak i veselo druženje u restoranu Sava (Riblji restoran), Ilirskog preporoda 30.

Kotizacija iznosi 3 € a uključuje ručak i osvježenja.

Svi sudionici dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama a na biciklijadi sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Generalni sponzor: Grad Županja Organizator: Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja

Image

Prva klupska vožnja u 2023.
Županja, 19.02.2023.

Pet članova kluba provozalo se do Gunje u prvoj ovogodišnjoj zajedničkoj vožnji.

Toni je iz Cerne dopelirao do Županje gdje su ga čekali Sale, Vinca i Vlado. Nakon kave krenuli su u 8:30 u smjeru Bošnjaka gdje im se priključuje Josip.

Gaze u smjeru jugoistoka. Ubrzo prolaze Posavske Podgajce pa preko Rajevog Sela dolaze do Gunje. Nakon osvježenja u kafiću okreću se nazad.

Dok cesta vijuga slavonskom ravnicom vjetar puše uglavnom iz suprotnog smjera. Od naselja Topola na dalje iskusili su svu sreću čeonog vjetra od 15-20 kilometara na sat :)

Odlično provedeno kasno zimsko ili ranoproljetno prijepodne!

Image

Image

Image

3. ceranska biciklijada
Cerna, 30.10.2022.

Sedmero članova kluba sudjelovalo je u trećem po redu biciklističkom druženju koje je organizirao Cerna fitness.

Prijavili smo se pa preuzeli majicu biciklijade kao i energetski gel. Magla kroz koju smo vozili od Županje taman se razišla prije početka biciklijade.

Šezdesetak biciklistica i biciklista iz tri slavonske županije okupilo se u dvorištu fitnes kluba. Krećemo. Vozimo uz Biđ u smjeru jugozapada ka Babinog Gredi. Tu smo odmorili desetak minuta. Nastavljamo sjeverno prema Prkovcima. Tu put okreće na istok do Šiškovaca te se ubrzo vraćamo u Cernu. .

Dva sata vožnje brzo su prošla u ugodnom društvu. Na cilju se gostimo grahom i uživamo u sunčanom danu.

Zahvaljujemo se organizatoru na kvalitetnom biciklističkom druženju. Vidimo se dogodine!

Image

Image

Image

Image

Biciklijada u Donjim Andrijevcima
Županja, 11.09.2022.

Rado smo se odazvali našim prijateljima B.U.D.A.-ma te smo odvezli njihovu 4. biciklijadu.

Unatoč kišnom jutru 5 članova kluba: Zora, Birgit, Anto, Branko te Josip otišli su na četvrtu biciklijadu Biciklističke udruge Donji Andrijevci koja se vozila pod motom "Bicikliraj i rak preveniraj"

Srdačni domaćini dočekali su nas pecivom, kavom i pićem dobrodošlice. Kušali smo i svježe voćne sokove firme Enzita koji su se nalazili i u startnom paketu. Vrijeme je oblačno ali kiša ne pada. Unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi nabrojali smo preko 70 biciklista koji su došli sa svih strana Slavonije pa i šire , iz Siska i Vrbovca.

Predsjednik udruge Davorko pozdravlja nazočne pa nakon zajedničke fotografije krećemo. Kružnom rutom u smjeru kazaljke na satu vozimo preko Divoševaca i Male Kopanice do Novog Grada te stajemo u Prnjavoru. Tu nas dočekuje okrjepa pa nastavljamo pola sata kasnije. Bicikliramo dalje kroz Svilaj i Sredance pa preko Novog Topolja stižemo na početnu točku.

Čeka nas ručak i piće kao i još voćnih napitaka sponzora. Nakon druženja pozdravljamo se s ekipom uz želje za skorim ponovnim susretima.

Zahvaljujemo se Biciklističkoj udruzi Donji Andrijevci na tradicionalno kvalitetnoj organizaciji i odličnom biciklističkom druženju!

RUTA BICIKLIJADE:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Video:

Video © Davorko Vukašinović

MARATON VUKOVAR-ŠKABRNJA-KNIN
Županja, 06.08.2022.

Naš je klub doprinio kako organizaciji tako i izvedbi maratona Vukovar - Škabrnja - Knin koji se vozi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Jedan od sedmorice vozača bio je naš tajnik Josip.

Poklonivši se žrtvama Ovčare i Vukovara krenuli su 01.08.2022. godine te su preko Vinkovaca i Slavonskog Broda prvi dan stigli do Nove Gradiške prevalivši 160 kilometara.

Drugoga su dana iz Nove Gradiške preko Okučana, Novske, Siska došli do Petrinje gdje su posjetili mjesto predaje neprijateljskih snaga. Nastavili su do Topuskog toga dana prešavši 150 kilometara.

Treći su dan iz Topuskog nastavili put Gline, Cetingrada i Slunja. Na Plitvicama su se poklonili žrtvi prvog poginulog branitelja Josipa Jovića. Dan su završili u Korenici odvozeći 100 kilometara.

Četvrti dan vozili su iz Korenice do Gračaca, uspeli se na Velebit i zapalili svijeću braniteljima pored masleničkog mosta. Pedalirajući kroz Ravne kotare dolaze se pokloniti žrtvama Škabrnje. Duljina puta bila je 130 kilometara.

Petoga dana su iz Škabrnje preko Benkovca odvozili do kraljevskog grada Knina prešavši 80 kilometara. Maratonci su prešli 620 kilometara i savladali 4200 visinskih metara .

Josip se kombijem dovezao do Bizovca pa je šesti dan vozio do Bošnjaka 110 kilometara.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ODRŽALI SMO IZBORNU SKUPŠTINU
Cerna, 31.07.2022.

Provozali smo se pedesetak kilometara iz Županje preko Babine Grede i Šiškovaca do Cerne. Tu smo kod dopredsjednika Buce održali izbornu skupštinu.

Dosadašnji predsjednik Daniel osvrnuo se na djelovanje kluba u protekle četiri godine. Detaljno je izložio poslovanje kluba u prethodnoj godini i rad u tekućoj konstatiravši da pandemija koronavirusa nije naštetila financijskoj stabilnosti kluba.

Izabrali smo voditelja, zapisničara i ovjerovoditelje skupštine. Voditelj Daniel konstatirao je nazočnost dvanaest članova čime je utvrđeno da skupština ima kvorum pa je skupština razriješila dužnosti dosadašnjeg predsjednika, dopredsjednika i tajnika.

Član Dražen Buco Kožul za predsjednika je predložio Daniela Vincetića što je navedeni i prihvatio. Kako nije bilo drugih kandidata uslijedilo je glasovanje te smo Daniela jednoglasno izabrali za novog predsjednika kluba. Jedni kandidat za dopredsjednika bio je i Dražen Buco Kožul. Po prihvaćanju kandidature izabran je jednoglasno. Za tajnika je ponovo kao jedini kandidat predložen Josip Lešić. Po prihvaćanju kandidature je i njega skupština jednoglasno izabrala za novog starog tajnika.

Novi predsjednik kluba Daniel iznio je planove o daljnjem djelovanju kluba u smislu organiziranja predstojećih biciklističkih događanja i nabavci dresova za nove članove. Predloženo je organiziranje kraće biciklijade koja bi se vozila ulicama grada Županje i podizanje biciklijade u Cerni na veću razinu. Također je predložena uspostava suradnje s vlastima okolnih mjesta u cilju promocije biciklizma.

Nakon što je službeni dio završio nastavili smo se družiti uz odličnu peku koju su pripremili Buco i Dario.

Image

Image

Image

POZIV NA IZBORNU SKUPŠTINU
Županja, 19.07.2022.

Na temelju članka 18. Statuta Rekreativnog biciklističkog kluba Kotur Županja predsjednik saziva 4. (Izbornu) skupštinu koja će se održati u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine s početkom u 12 sati u Cerni, Strossmayerova 24.

Pozivamo članove da prisustvuju radu Skupštine na kojoj će biti predložen sljedeći dnevni red:

 • 1. Izbor radnih tijela Skupštine (zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
 • 2. Razrješenje i izbor tijela Udruge
 • 3. Plan rada Udruge za 2023. godinu
 • 4. Razno
 • Žetvene svečanosti u Cerni
  Cerna, 16.07.2022.

  Sudjelovali smo u organizaciji biciklijade u Cerni koja se vozila područjem općine u sklopu žetvenih svečanosti. Biciklijadom smo obilježili i svjetski dan biciklista.

  Žetvene svečanosti obiluju događanjima te je u parku u središtu mjesta bilo mnoštvo ljudi i raznih zabavnih sadržaja.

  Četrdesetak biciklista kratko je pozdravio je ceranski načelnik. Dopredsjednik kluba upoznao je okupljene s rutom i pravilima ponašanja na biciklijadi.

  Krenuli smo u 17 sati vozeći do Šiškovaca. Vraćamo se kroz poslovnu zonu i Malu Cernu nazad u središte mjesta. Načelnik dodjeljuje medalje najmlađem i najstarijem sudioniku i zahvaljuje biciklistima na dolasku. Nakon konzumacije osvježenja pozdravljamo se s prijateljima iz drugih mjesta, obećavajući podržati njihove biciklijade.

  Na biciklijadi je sudjelovao široki dijapazon vozača, od mama s malom djecom preko školaraca preko rekreativaca-početnika do zagriženih biciklista koji su 'inventar' svake biciklijade. Svima im hvala na odzivu!

  Image

  Image

  Image

  Image

  Do Đakova i Trnave
  Županja, 03.07.2022.

  Rano jutros u 6 sati krenulo je na vožnju nas petoro: Lora i njen dečko Vlado, Vinca, Toni i Josip.

  Lora i Vlado pripremaju se za bicikliranje do Rovinja pa smo išli u Đakovštinu tražiti brda.

  Ugodna svježina nedjeljnog jutra idealna je za bicikliranje. Laganim tempom preko Cerne i Mikanovaca za dva sata stižemo u Đakovo. Doručkujemo i ispijamo kavu. Kratko pratimo povorku folklornih ansabala u sklopu upravo otvorenih 56. đakovačkih vezova pa nastavljamo prema Trnavi.

  Nakon savladavanja uzbrdica i jurnjave nizbrdicama zaustavljavamo se na osvježenje u Starom Topolju.

  Tu okrećemo na istoku pa preko Gundinaca stižemo u Babinu Gredu. Toni produžuje za Cernu a ostatak ekipe do Županje. Stižemo u jedan sat pa se opet osvježavamo u kafiću.

  Vožnja je bila idealna: i društvo i vrijeme i atrakcije i krajolik. Prešli smo oko 120 kilometara i savladali oko 350 visinskih metara.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Sigurno na dva kotača 2022.
  Županja, 04.06.2022.

  I ove godine rado smo sudjelovali smo u hvalevrijednoj akciji Postaje granične policije Županja. Zajedno s Moto klubom Županja i udrugom Golubovi na trgu u Županji okupljenim građanima prikazali smo naše motocikle i bicikle. Podsjetili smo ih na pravila ponašanja u prometu s naglaskom na upravljanje našim dvokotačnim ljubimcima.

  Službenici PGP Županja su prometnom edukacijom i dijeljenjem reflektirajućih prsluka, trakica, svjetala i drugih pomagala kao i letaka s prometnim pravilima aktivno pridonijeli poboljšanju sigurnosti u prometu, napose vozača motocikala i bicikala.

  Nakon što su predstavnici policije, Motokluba i našeg RBK Kotur dali izjave za elektroničke medije i svi se mi zajedno fotografirali krenuli smo u 10 sati vozeći tempom 20-22 kilometra na sat.

  Predvođeni policijskim službenikom Igorom vozili smo do Babine Grede gdje su nas s okrijepom dočekali ravnateljica i učenici babogredske osnovne škole. I tu su policajci održali prezentaciju o prometnoj sigurnosti te dijelili sigurnosne rekvizite.

  Nastavili smo do Cerne gdje nas načelnik i drugi Ceranci čekaj s okrijepom. Policija je i tu održala prometnu edukaciju i dijelila spomenute sigurnosne rekvizite. Treba napomenuti da je biciklijadu odvezao i ceranski župnik.

  Vraćamo se do Županje. Tu biciklijada završava a u prostorijama Moto kluba Županja započinje prava gozba i druženje s našim velikim prijateljima motoristima.

  Zahvaljujemo se članovima našeg kluba, građanima Županje, službenicima PGP Županja, Moto klubu Županja, Golubovima kao i svima u Babinoj Gredi i Cerni koji su podržali ovu plemenitu akciju.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Prilog na Vinkovačkoj televiziji - KotUr prijatelji, Kotur ;)

  Video © Plava Vinkovačka televizija

  Osma biciklijada Sjećanje na obranu od poplave
  Županja, 15.05.2022.

  Preko osamedeset biciklistica i biciklista okupilo se u nedjelju 15. svibnja 2022. godine ispred muzeja Stjepana Grubera u Županji. Organizator RBK Kotur je toplo pecivo i piće dobrodošlice. U dvorištu muzeja mogli su razgledati izložbu fotografija nastalih u danima borbe s poplavom.

  Kruno Šarić, predsjednik Sportske zajednice grada Županje pozdravio je okupljene te kratko opisao događaj od prije osam godina kojega se ovom biciklijadom sjećamo. Daniel Vincetić, predsjednik RBK Kotur Županja također je pozdravio nazočne i podsjetio ih na pravila ponašanja na biciklijadi. Nakon zajedničke fotografijom pred muzejem biciklijada kreće!

  Vozimo se ulicama Županje do Bošnjaka pa odmaramo u naselju Topola. Dalje vozimo kroz Podgajce do Rajevog Sela. Zaustavljamo se kod križa na mjestu puknuća nasipa. Tu nas tradicionalno ugošćuje Udruga mladih Kesten. Okupljene pozdravlja načelnik općine Drenovci Josip Nasurović a mjesni župnik predvodi molitvu za dvoje stradalih.

  Poslije fotografiranja nastavljamo do obližnje Gunje gdje nas pred knjižnicom dočekuje okrijepa te tu odmaramo pola sata.

  Okrećemo se nazad prema Županji. Dosta je vruće. Kratko se zaustavljamo u Podgajcima i Bošnjacima. U Županji nas dočekuju ukusan ručak i hladna pića. Smještamo se u debelu hladovinu i uživamo u druženju.

  Veliko hvala svima koji su svojim dolaskom, sudjelovanjem i podrškom omogućili biciklijadu Sjećanje na obranu od poplave! Hvala svim biciklisticama i biciklistim što su biciklijadu vozili, našim članovima koji su sudjelovali u organizaciji, Udruzi mladih Kesten, općini Drenovci i općini Gunja na dočeku a napose glavnom sponzoru Gradu Županja. Vi ste jaki vjetar u leđa!

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Deseta Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar
  Županja, 02.05.2022.

  Tridesetak biciklistica i biciklista a među njima naši Daniel, Vlado i Josip uspješno su odvezli karavanu prijateljastva Mostar - Vukovar.

  Naš Dario odvezao nas do Mostara. Dočekao nas je idejni začetnik karavane Mario i pripremio nam slasnu večeru te smo noćili u njegovoj vikendici.

  Četvrtak je osvanuo sunčan. Fotografirali svi zajedno a predsjednik Daniel davao je izjave elektroničkim medijima. Ubrzo smo bili na biciklima vozeći desnom obalom Neretve na sjever. Vozilo se brzinom od dvadesetak kilometara na sat. Zaustavljali smo se više puta zbog propuštanja prometa. Pred Jablanicom prelazimo na manje prometnu cestu na lijevoj obali Neretve. Tu jedemo pa nastavljamo do Konjica. Odmaramo na benzinskoj. Vrijeme se pogoršalo i puše jak vjetar ali ipak ne pada kiša. Uspinjemo se uz Ivan sedlo. Bilo je naporno ali smo tih petnaest kilometara uzbrdice odvezli bez stajanja!

  Po izlasku iz tunela odmaramo pola sata čekajući da pristignu svi biciklisti. Jurimo nizbrdo pa se malo kasnije dobro trusamo 2-3 kilometra. Vladin gravel je preletio, a naši cestovnjaci su preživjeli makadam ;) Od mjesta Toplica nastavljamo asfaltom pratiti dolinu riječice Lepenice od njenog izvor do ušća u rijeku Fojnicu kod Kiseljaka. Dočekuje nas gradonačelnik pa palimo svjeće kod spomenika braniteljima. Odlazimo u vatrogasni dom na bogatu večeru. Ubrzo odlazimo nazad u motelu na rani počinak, umorni od današnjih napora ali sretni i ponosni zbog uspješno riješene prve etape. Prešli smo 120 kilometara i savladali 1600 metara elevacije.

  Nakon doručka stavljamo torbe u kombi. Jutro je sunčano. Cesta se blago uspinje do Busovači. Pedaliramo uz Lašvu pa oko podneva ručamo u restoranu pored ceste. Ubrzo izbijamo do rijeke Bosne. Pratimo je do Zenice gdje odmaramo. Pola sata kasnije skrećemo s puta posjetiti tvrđavu Vranduk. Nakon odmora slijedimo Bosnu nizvodno do Žepča. Zajedno s gradonačelnikom palimo svijeće braniteljima. Odlazimo i do mjesta stradanja civila a među njima i djevojčice Ivane Širić, po kojoj druga etapa nosi ime. Nastavljamo deset kilometara u smijeru sjevera do motela. Nakon večere i opuštanja u obližnjem kafiću odlazimo u motel na počinak. Prevalili smo 107 kilometara i popeli se 450 metara.

  Subotnje jutro također je sunčano. Nakon doručka organizatori poklanjaju bicikl članu koji 230 dosadašnjih kilometara put prevalio na trošnom biciklu. Nastavljamo pratiti Bosnu nizvodno preko Maglaja do Doboja. Skrećemo desno prema Gračanici. Često se zaustavljamo propuštati dugačke kolone automobila. U Gračanici ručamo i skupljamo snagu. Nakon pet-kilometarskog uspona odmaramo na vrhu. Nakon jurnjave nizbrdo i nekoliko manjih brdašaca stižemo u posavsku ravnicu. Prolazimo pored tržnice Arizona. U Orašju odajemo počast braniteljima i odmaramo na obali Save.

  Prelazimo granicu pa na čelu kolone stižemo u Županju. Dočekali su nas gradonačelnik i dvadesetak okupljenih Županjaca. Dočekao nas je i brat Mladena Ćatića po kojemu treća etapa nosi ime. Nakon odavanja počasti braniteljima biciklisti odlaze u smještajne kapacitete. Članovi našeg kluba pripremili su odlični čobanac, pečenu prasetinu i janjetinu, kolača i pića na izbor. Pobrinuli se za domaćinski doček i odličnu atmosferu. Veselili smo se svi zajedno uz pjesmu i ples do duboko u noć. Odvezli smo 125 kilometara i uspeli se 600 metara.

  I četvrtog dana vrijeme je lijepo. Pridružuju nam se naši Marina i Dario a kasnije i Đuro. Nakon doručka nastavljamo. Prolazimo Vinkovce pa odmaramo u Nuštru. Slikamo se na ulazu u Vukovar. Dok ulazimo na Adicu pada nekoliko kapi kiše. Predsjednik Daniel daje izjavu TV ekipi. Odlazimo do vodotornja na čijem se vidikovcu zajednički slikamo. Zahvaljujemo se sudionicima Karavane na izvrsnom biciklističkom druženju uz želju za ponavljanje istog dogodine. Drago nam je bilo čuti pohvale na račun RBK Županja kao organizatora dočeka u Županji i suorganizatora Karavane. Odpedalirali smo 105 kilometara uz savladavanje preko 120 metara elevacije :)

  Zahvaljujemo se Biciklističkom klubu Mostar kao i gradovima Mostaru, Kiseljaku, Žepču, Vukovaru a posebno gradu Županji što su omogućili da se ovaj hvalevrijedni biciklistički događaj održi po desti puta!

  Sve fotografije © BK Mostar

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Najava Desete Biciklističke karavane prijateljstva Mostar - Vukovar
  Županja, 22.04.2022.

  Trideset i pet biciklistica i biciklista a među njima tri člana RBK Kotur Županja krenuti će 28. travnja iz Mostara na 400 kilometara dugi put do Vukovara u koji stižu 1. svibnja 2022. Voze odati počast dvanaestorici redarstvenika i svim stradalima u domovinskom ratu, kako u BiH, tako i u Vukovaru, te ojačati poveznicu prijateljstva između gradova Mostara, Kiseljaka, Žepča, Županje i Vukovara.

  Prvoga će dana od Mostara biciklirati uz ljepoticu Neretvu do Konjica, uspeti se preko Ivan sedla te završiti etapu u Kiseljaku. Bicikliste će dočekati gradonačelnik Mladen Mišurić-Ramljak a grad Kiseljak osigurati će hranu i smještaj.

  Drugoga će dana nastaviti do Busovače te prateći tok rijeke Bosne preko Zenice stići do Žepča. Gradonačelnik Mato Zovko pozdraviti će sudionike karavane a grad Žepče pobrinuti se za prehranu i noćenje.

  Treća etapa vozi se pod nazivom Memorijal Mladen Ćatić. Put će nastaviti pratiti Bosnu do Doboja pa preko Gračanice stići do Orašja, naše Save i naše Županje. Gradonačelnik Damir Juzbašić dočekati će bicikliste kod spomenika braniteljima. Grad Županja također će pružiti veliku podršku Karavani osiguravajući biciklistima hranu i noćenje. RBK Kotur Županja će kao suorganizator učiniti sve kako bi se naši dragi gosti osjećali kao kod kuće.

  Četvrtog dana voziti će preko Vinkovaca i Nuštra do Borovog Sela i Vukovara prateći Bosut i Vuku do Dunava. Posjetiti će memorijalno groblje branitelja i pokloniti se žrtvama Ovčare. Petog dana sudjelovati će u obilježavanju 31. obljetnice stradanja 12 redarstvenika. Po desti će puta grad Vukovar dati podršku Karavani osiguravajući prehranu i smještaj kao i posjet vukovarskom vodotornju. Sudionici karavane pozvani su na prijem i večeru kojoj će nazočiti i gradonačelnik Ivan Penava.

  Zahvaljujemo se Biciklističkom klubu Mostar na organizaciji kao i gradovima Mostaru, Kiseljaku, Žepču, Županji i Vukovaru na ukazanoj podršci.

  Pozivamo sve građane a posebno članove da dočekaju Karavanu u subotu 30.4. oko 18 sati. Točno vrijeme javit ćemo taj dan.

  Ovako je to izgledalo na prijašnjim karavanama:

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  POZIV NA 8. BICIKLIJADU "SJEĆANJE NA OBRANU OD POPLAVE"
  Županja, 28.03.2022.

  Image

  Dragi prijatelji, dođite na biciklijadu 'Sjećanje na obranu od poplave' koju 15.5. povodom 8. obljetnice obrane od poplave organizira Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja.

  Okupljanje počinje od 8 sati ispred Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera, Savska 3, a krećemo u 9 sati. Vozimo na relaciji Županja - Bošnjaci - Posavski Podgajci - Rajevo Selo - Gunja - Županja, ukupno 68 kilometara. Zaustavljati ćemo se na 14. kilometru u naselju Topola, na 21. kilometru u Posavskim Podgajcima, na 28. kilometru u Rajevom selu te 36. kilometru u Gunji, a također i u povratku. Brzina će biti rekreativnih 20 km/h.

  Po povratku nas čeka zasluženi ručak i veselo druženje u restoranu Sava (Riblji restoran), Ilirskog preporoda 30.

  Kotizacija iznosi 20 kn a plaća se na startu.

  Svi sudionici dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama i važećih epidemioloških mjera a na biciklijadi sudjeluju na vlastitu odgovornost.

  Radi što bolje pripreme ovog događaja molimo da se prijavite pomoću ove poveznice

  Generalni sponzor: Grad Županja Organizator: Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja

  Image

  Sretna Nova 2022. godina!
  Županja, 01.01.2022.

  Sretnu Novu 2022. godinu sa obiljem zdravlja sreće i veselja!

  Želimo vam pregršt biciklističkih užitaka, tisuće kilometara i upoznavanje novih prijatelja, cesta i mjesta!

  Image

  Image

  Image

  Kratki video sa vožnje

  Do Vukovara za Dan sjećanja
  Županja, 18.11.2021.

  Po 9 članova RBK Kotur Županja i UBR Kešinci vozili su do Vukovara povodom Dana sjećanja odati počast svima stradalim za slobodu Hrvatske.

  Jutros su se članovi RBK Kotur Županja okupili ispred spomenika braniteljima. Vozili smo do Cerne gdje su nas također kod spomenika braniteljima čekali naši Ceranci s okrijepom. Nas devetero nastavili smo pedalirati do Vinkovaca gdje nam se pridružuje još devetero iz Udruge biciklista rekreativaca Kešinci. Pijemo jutarnje kave i čajeve pa zajedno nastavljamo prema Vukovaru.

  Zaustavljamo se na ulazu u Grad heroj radi zajedničkog fotografiranja te gazimo dalje. Kroz nepreglednu rijeku ljudi puževim se korakom probijamo do memorijalnog groblja žrtava iz domovinskog rata. Nakon odavanja počasti stradalima vraćamo se u grad.

  Stajemo kod vodotornja. Predsjednik kluba Daniel sada već poslovično daje izjavu za medije, ovaj puta javlja se uživo u program radio Vukovara. Pozdravljamo se s članovima DBD Potepuh koji su odvezli 10. maraton Zagreb-Vukovar.

  Probijamo se do mosta na Vuki gdje u slast jedemo preostala peciva koja nam je za put spakovao naš Ivan Vukšić. Tu srećemo i ekipu iz BizBike Bizovac. Odlučujemo se vratiti bez zadržavanja u kafićima.

  U Vinkovcima nas čeka prijatelj Luka Ivan Pejić pa s njime vozimo nazad.

  Vremenske su prilike bile povoljnije no što je prognoza najavljivala pa smo u ugodnom druženju proveli lijepi jesenski dan i prevalili stotinjak kilometara.

  Hvala svima koji su se odazvali na ovu vožnju kao i našim prijateljima iz Udruge biciklista rekreativaca Kešinci na zajedničkom biciklističkom druženju.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Kratki video sa vožnje

  U Cernu na Biciklističku turu
  Cerna, 31.10.2021.

  Gusta magla u nedeljno jutro nije spriječila našeg Daniela, Josipa, Sašu i Vladu da krenu do Cerne na "Biciklističku turu" koju je organizirao Cerna Fitness.

  Pred Cernom se i magla digla. Tu su nas čekali naši Ceranci: Zora, Anto i Ivan.

  Organizator Saša Obrovac pozdravio je dvadesetak okupljenih biciklista pa smo krenuli u devet sati. Vozili smo asfaltom do Gradišta gdje smo prešli državnu cestU D55 odakle smo dobrim i ravnim makadamom stigli do Virova. Kratko smo pauzirali pored hotela te nastavili prema Otoku.

  U Otoku smo odmorili uz kavu gdje se opraštamo od ovdašnjih biciklista. Okrećemo makadamskim putem u smjeru Gradišta. Kod prelaza preko D55 Daniel, Saša i Josip pozdravljaju se s ekipom i nastavljaju prema Županjskim virovima dok ostatak društva vozi u Cernu.

  Zahvaljujemo se organizatoru Saši Obrovcu i svim prisutnim biciklistima na ugodnom društvu i odličnoj biciklističkoj vožnji našim lijepim krajem.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Foto: Saša Obrovac

  Na biciklijadu u Donje Andrijevce pa na Vinkovačke jeseni
  Županja, 19.09.2021.

  Jutros u 8 su Marina, Daniel, Vlado, Toni i Josip krenuli na biciklijadu. Put ih je preko Babine Grede vodio do 42 kilometra udaljenih Donjih Andrijevaca na treću biciklijadu u organizaciji Biciklističke udruge Donji Andrijevci.

  Dočekalo nas je toplo pecivo i kava. Domaćini su bili ugodno iznenađeni brojem od stotinjak okupljenih biciklista. Biciklijada je održana pod motom "Bicikliraj i rak preveniraj" u organizaciji Hrvatske lige za borbu protiv raka i u suradnji s ambasadoricom Europskog kodeksa protiv raka . Okupljene je podravio predsjednik udruge, načelnik općine i ambasadorica Europskog kodeksa protiv raka, pa smo krenuli.

  Vozili smo kroz Divoševce, Malu Kopanicu i Novi Grad do Prnjavora gdje smo se odmorili i osvježili priređenim voćem, kolačima i sokovima. Preko Svilaja i Sredanaca vraćamo se na polaznu točku. Ruta od 30 kilometara i brzina je od 15-16 km/h bila je prihvatljiva i potpunim početnicima. Po završetku biciklijade nas dočekuje ručak i piće u mjesnom domu kulture.

  Sat vremena kasnije pozdravljamo se s društvom i krećemo nazad. Pridružuju nam se Zlatko Kučinac, Josip Birtić i Darko Pavlović. Pada dogovor da idemo do 48 kilometara udaljenih Vinkovaca gdje stižemo vozeći prosječnom brzinom od 33 km/h. Vozili smo kao tim izmjenjujući se na čelu pelotona svakih dva kilometra. Pola sata pijemo piće na korzu pa se pozdravljamo s Zlatkom i Josipom koji se vraćaju prema Bizovcu a mi prema Županji. U Cerni se pozdravljamo s Tonijem te ubrzo stižemo u Županju.

  Hvala Biciklističkoj udruzi Donji Andrijevci na gostoprimstvu i ugodnom druženju.

  Uživali smo u lijepom jesenskom danu, družili se s prijateljima i prešli 150 kilometara.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Na biciklijadu u Kešince i nazad
  Županja, 22.08.2021.

  Jutros u 7:30 krenuli su naši Daniel, Vladimir i Josip na prvu biciklijadu koju je organizirala Udruga biciklista rekreativaca Kešinci. U Šiškovcima susrećemo Tonija iz Cerne pa ostatak današnjeg puta vozimo zajedno. Nismo se zaustavljali pa 44 kilometra prevaljujemo za sat i pol i točno u devet stižemo pred DVD Kešinci odakle za sat vremena biciklijada polazi.

  Dočekuje nas piće dobrodošlice. Sat vremena brzo je prošao u druženju s biciklistima koji su dolazili iz minute u minutu. Bilo je tu dobro poznatih ljudi koji su prisutni na gotovo svakoj biciklijadi kao i dosta novih, ukupno 50 biciklista.

  Pred sam početak biciklijade policijska službenica daje kratke upute o sigurnosti u prometu i želi nam ugodno vožnju. Vozimo u smjeru juga do Starih Mikanovaca. Tu ruta okreće na zapad pa pedaliramo do Budrovaca. Na sjever gazimo dalje prema Đakovu.

  Okrijepa naS je u Đakovu dočekala kod Udruge ljubitelja malog nogometa i velikog piva Otvarač Đakovo. U tom smo se duhu i osvježili pa nakon skoro sat vremena odmora nastavljamo do Kuševca. Put tu okreće na istok te prolazimo Forkuševce i bicikliramo do Semeljaca.

  Ubrzo stižemo na cilj biciklijade nazad u Kešince. Ručamo, odmaramo i družimo se dobrih dva sata.

  Krećemo nazad po najvećem zvizdanu u pola tri. Nije ni vjetar u prsa bio od velike pomoći. Odmaramo pola sata u Cerni gdje nam se pridružuju naši Ceranci, Ivan i dopredsjednik Dražen.

  Stižemo nazad u Županju u 5 sati. Prešli smo preko 125 kilometara.

  Hvala Udruzi biciklista rekreativaca Kešinci na gostoprimstvu i veselom biciklističkom druženju.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  U Aljmaš za Veliku Gospu
  Županja, 15.08.2021.

  Danas na Veliku Gospu je četvero članova RBK Kotur iz Županje išlo na ciklo-čašće u marijansko svetište Aljmaš.

  Nakon godišnjih odmora i samostalnih putovanja pojedinih članova konačno smo se uspjeli skupiti.

  U 5:15 sati ujutro okupljaju se u Županji naši Marina, Daniel, Vlado i Josip. Palimo svjetla i krećemo. Prolazimo Gradište. Zora je počela svitati po izlasku iz Cerne a mi nastavljamo kroz Vinkovce do Nuštra. Stajemo kupiti doručak ali pekare još ne rade. Gazimo do Bobote gdje pronalazimo otvorenu pekaru pa tu doručkujemo.

  Nakon pola sata vožnje izbijamo na cestu Osijek-Erdut. Promet je vrlo gust u oba smjera. Pedaliramo još dva kilometra u smjeru Erduta pa skrećemo lijevo za Aljmaš. Prometnica je prepuna hodočasnika u automobilima, na biciklima, motociklima, neki hodočasnici hodaju a neki trče i tako u oba smjera. Formirala se kilometarska kolona automobila kroz koju se probijamo kako znamo i umijemo. Trebalo nam je dvadeset minuta da savladamo ova tri kilometra.

  Popevši se na kratko ali strmo brdašce spuštamo se do svetišta. Zaustavlja nas TV ekipa Hrvatske televizije pa predsjednik kluba Daniel daje kratku izjavu koja je tijekom dana objavljivana u vijestima i dnevnicima.

  Odzvanja osam sati. Prisustvujemo misi. Pozdravljamo veliki broj prijateljima biciklista koje tu zatičemo. Probijamo se iz gužve i nastavljamo voziti prema Dalju do Vukovara gdje u Borovom Naselju odmaramo.

  Sunce je već dobrano pržilo kad smo u pola dvanaest nastavili prema Vinkovcima. Kupujemo sladolede i hladimo se u vinkovačkom gradskom parku. Pola sata kasnije nastavljamo po pravoj pripeci pa u Cerni moramo stati natočiti još vode.

  Dobrano skuhani u Županju stižemo petnaest minuta prije dva sata. Prvo slijedi željno očekivani tuš pa tek onda blagdanski ručak.

  Prešli su ukupno 132 kilometara.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  2. Ultramaraton Komletinci/Otok - Knin
  Komletinci, 01.08.2021.

  Naš član Josip Sudjelovao je na 2. Ultramaratonu Komletinci/Otok - Knin u organizaciji udruge Slavonski Biciklist iz Otoka od 1. do 5. kolovoza 2021:

  Prvi dan: Krećemo u 7 sati iz Komletinaca kraj Otoka do Vinkovaca gdje nas dočekuju Marina i Daniel. Gazimo do Đakova i Našica te stižemo na odredište u Čačince. Noćimo u dvorani osnovne škole gdje jedemo večeru koju je pripremio organizator. Prešli smo 130 km i savladali 490 m uspona.

  Drugi dan: Krećemo ranije da bismo izbjegli žegu. Posjećujemo Voćin pa gazimo preko Papuka prema Pakracu i Lipiku gdje odmaramo za ručak. Pedaliramo preko Kutine do Volodera gdje sponorstvom TZ Popovača večeramo i noćimo u OPG Sambolek. Prešli smo 140 km i savladali 1150 m uspona.

  Treći dan: Vozimo do obližnje Popovače na kavu s gradonačelnikom. Pedaliramo porema Sisku i kratko odmaramo u Petrinji. Gazimo do Gline na mjesto gdje se 08. kolovoza 1995. predala neprijateljska vojska. Nastavljamo po žegi preko Topuskog pored granice sa BiH do Cetingrada. Savladavamo brdo i spuštamo se u turističku vrevu Slunja gdje noćimo u apartmanima Puškarić. Prešli smo 135 km i savladali 880 m uspona.

  Četvrti dan: Iz Slunja se uspinjemo na Plitvice odati počast prvom poginulom branitelju pa se spuštamo u Korenicu gdje ručamo. Prolazimo Krbavskim poljem kraj Udbine. Vrućina je i Marko je probušio gumu. Uspinjemo se do Bruvna pa se spuštamo u Gračac. Tu smo smješteni u apartmanima Ada. U gradu proslavljamo sutrašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

  Peti dan: Kišno jutro samo je odgodilo ali ne i spriječilo posljednju etapu. Uspeli smo se na Malovan pa smo prateći dio toka Zrmanje stigli do cilja maratona, kraljevskog grada Knina.

  Veliko hvala organizatorima Zlatku Kovaču i njegovoj gospođi Ani ispred Udruge Slavonski biciklist Otok na ogromnom trudu i radu u pripremi i izvedbi ovog poduhvata. Od četiri noćenja tri su bila u apartmanima i jedno u sportskoj dvorani. Također je svu hranu i piće osigurao organizator. Jako puno nam je značio i prateći kombi koji je vozio naše stvari, a dobrodošla je bila i policijska pratnja. Jedini posao sudionika je bio voziti bicikl.

  Za pet dana odpedalirali smo preko 570 kilometara i uspeli se preko 4200 metara.

  Vozio sam s nekoliko poznatih i upoznao nove drage ljude. Također sam vozio i nekim novim cestama i bio u nekim novim mjestima. Ponovilo se!

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Humanitarna biciklijada
  Komletinci, 20.06.2021.

  Danas su naši Daniel, Đuro, Vlado, Josip sudjelovali na humanitarnoj biciklijadi u Komletincima koje su organizirale Udruga Slavonski Biciklist i Udruga Mladih Grada Otoka.

  Krenuli su u pola osam iz Županje te su preko Cerne i Privlake stigli u Komletince.

  Biciklijada je krenula u deset sati a vozila se iz Komletinaca preko Otoka, Đeletovaca i Nijemaca nazad u Komletince. Prešli smo oko 32 kilometara.

  Po završetku biciklijade sudionike je dočekao ručak i piće. Dobrovoljnim donacijama sudjelovali su u prikupljanju pomoći za obitelj s dvoje autistične djece.

  U jedan sat nastavili su nazad u Županju preko Otoka, Vrbanje i Bošnjaka.

  Prešli su ukupno 130 kilometara.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Sigurno na dva kotača
  Županja, 15.05.2021.

  Preventivno - edukativna akciju 'Sigurno na dva kotača' organizirala je Policijska uprava Županja kako bi svim sudionicima prometa a napose biciklistima ukazala na važnost sigurnosnih mjera i podsjetila na pravila ponašanja biciklista u prometu.

  U sklopu edukacije okupljenim građanima dijeli su letke s prometnim pravilima i sigurnosnu biciklističku opremu poput reflektirajućih prsluka i žabica za žbice. Ovom se akcijom također ukazalo i na važnost bavljenja rekreativnim sportom.

  Na glavnom se gradskom trgu uz organizatore iz Policijske uprave Županja okupilo po desetak članova Moto kluba Županja i našeg Rekreativno biciklističkog kluba Kotur Županja. Nakon edukacijskog programa i podjele sigurnosnih rekvizita okupljenim građanima, dvadesetak biciklista kreće u deset sati.

  Na čelu biciklijade vozio je policijski službenik, a još jedan nam je čuvao leđa vozeći na začelju. Nakon četrdeset minuta stižemo u Babinu Gredu gdje nas policijski službenici dočekuju s okrjepom. Pola sata kasnije pedaliramo do Cerne gdje se u stanci također provodila prometna edukacija i dijelila sigurnosna oprema. Tu nas Ceranci goste pecivima, slatkišima, sladoledom i sokovima. Okrijepljeni bicikliramo još petnaest kilometara nazad u Županju.

  Dio sudionika odlazi do Moto kluba Županja gdje se nastavljamo družiti s našim dvo-kotačnim prijateljima motoristima.

  Unatoč nepovoljnoj prognozi nije pala kiša pa smo u dobrom društvu vozili na ugodnih 21 stupnjeva.

  Zahvaljujemo se Policijskoj upravi Županja na organizaciji ove hvale vrijedne akcije. Veliko hvala na gostoprimstvu Moto klubu Županja i župi sv. Mihaela iz Cerne.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Prilog na Vinkovačkoj televiziji

  Video © Plava Vinkovačka televizija

  Vatrogasna biciklijada u Kešincima
  Kešinci, 09.05.2021.

  U nedjelju smo sudjelovali u 2. vatrogasnoj biciklijadi u Kešincima koji se nalaze između Vinkovaca i Đakova.

  Atarom općine Semeljci vozili su se naši Zora, Anto, Dario, Ivan u društvu obitelji i Vlado u društvu djevojke.

  Startali su u 10 sati iz Kešinaca pa uz policijsku pratnju voze preko Semeljaca do Koritne. Nastavili su poljskim putom do lovačke kuće Tomin hrast gdje ih je dočekala okrijepa te zatim bicikliraju šumskim putem do Mrzovića. Dalje asfaltom preko Vrbice stižu na cilj u Kešince gdje ih čeka ručak.

  Po lijepom i sunčanom vremenu družilo se 115 biciklista. Tempo je bio prilagođen svim uzrastima i kondicijama.

  Zahvaljujemo se organizatorima, DVD-u Kešinci i UBR Pedala Kešinci na odličnoj organizaciji i ugodnom biciklističkom druženju.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Počast dvanaestorici redarstvenika
  Županja, 02.05.2021.

  Danas smo vožnjom sa našim prijateljima odali počast dvanaestorici poginulih redarstvenika u Borovu selu. Jedan od poginulih redarstvenika je naš Županjac Mladen Čatić. Po njemu je nazvana 3. etapa Karavane prijateljstva Mostar -Vukovar.

  Vozili smo s četiri veterana legendarnih Tigrova koji su u jednom danu biciklima došli iz Zagreba. Biciklirali su i dečki iz kluba BizBike Bizovac. Bio je tu i naš veliki prijatelj Mario Marić iz Mostara, začetnik Karavane prijateljstva Mostar - Vukovar. On je do nas bez spavanje dopedalirao za 29 sati.

  Ujutro smo se okupili u Cerni kod našeg dopredsjednika Dražena Buce Kožula i ubrzo krenuli na put. Zastali smo i okrijepili se na korzu u Vinkovcima. Nakon toga preko Nuštra ,Marinaca i Bogdanovaca stižemo do vodotornja u Vukovaru. Zatim odlazimo u Borovo selo zapaliti svijeće i pomoliti se za poginule. Poslije toga odlazimo do Trpinjske ceste i na spomenika Blagi Zadri.

  Ubrzo se rastajemo oplemenjeni novim poznanstvima i dubokom sjetom i poštovanjem prema žrtvi poginulih u obrani Hrvatske.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Biciklistički maraton Bljesak 2021.
  Zagreb, 30.04.2021.

  Naš član Josip sudjelovao je na trodnevnom biciklističkom maratonu Zagreb - Okučani Bljesak 2021.

  Dvanaest sudionika krenulo je iz Zagreba u 16 sati u petak 30.04. Vozili su prateći tok Save. Zaustavljaju se u Veleševcu i u Desnom Trebarjevu, rodnom mjestu velikog Stjepana Radića. Nastavljaju dalje uz Savu sve do Siska. Smještaju se na noćenje u prostorijama župe svetog Kvirina u Sisku.

  Budući je drugi dan bio državni praznik, ranojutarnju kavu ispijaju pred trgovačkim centrom. Nastavljaju vožnju i za sat vremena stižu do Petrinje na kojoj se još vide posljedice potresa. Po izlasku iz Petrinje odmaraju u kafiću pored ceste.

  Pedaliraju dalje vijugavim cestama kroz prekrasne pejzaže potresom ranjene Banovine usput savladavajući nekoliko strmih uspona. Silaze do slikovite Hrvatske Kostajnice gdje ručaju i odmaraju. Tu im je tirkizno zelena rijeka Una bila znak da je brdima kraj. Prate Unu nizvodno do Baćina gdje pale svijeće na mjestu masovne grobnice. Ubrzo stižu do Hrvatske Dubice i odmaraju u sparno poslijepodne. Nastavljaju dalje niz Unu sve do njenog ušća u Savu kod Jasenovca. Ovdje završava druga etapa. Noće u prostorijama Doma kulture, a ljubazni domaćini osigurali su im i slasnu večeru.

  U nedjeljno jutro cesta još mokra od sinoćnje kiše vodi ih pored monumentalnog cvijeta što se nalazi na mjestu koncentracijskog logora iz drugog svjetskog rata. Gaze dalje prema cilju maratona u Okučanima kamo stižu prije 11 sati. Pale svijeće pred spomenikom hrvatskim braniteljima stradalima u vojno - redarstvenoj akciji Bljesak 1995. godine.

  Nakon završetka maratona pozdravljaju se s ekipom koja ostaje čekati vlak za Zagreb. Dvojica voze nazad prema Varaždinu. Josipu vlak kreće tek iza 17 sati, pa tovari opremu na bicikl i uz dobar vjetar vozi dodatnih 135 kilometara do Županje.

  Zahvaljujemo se organizatoru DBD Potepuh Zagreb na izvrsnoj organizaciji maratona. Također veliko hvala župi svetog Kvirina iz Siska kao i općini Jasenovac na ukazanom gostoprimstvu.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Dan planeta Zemlje
  Otok, 24.04.2021.

  Udruga Slavonski biciklist iz Otoka organizirala je biciklijadu povodom Dana planeta Zemlje.

  Krenuli smo oko 11 sati sa otočkog gradskog trga. Vozimo na jug do naselja Spačva. Nastavljamo na sjeverozapad te za ukupno sat vremena stižemo do lokaliteta Virgrad na izletištu Virovi.

  Odmaramo uz ukusnu hranu i tažimo žeđ raznim tekućim osvježenjima. Nakon dobrog odmora nastavljamo u smjeru sjevera do novoizgrađenog Biološko-edukacijskog centra Virovi gdje je i konačni cilj ove biciklijade.

  Pozdravljamo se s ekipom koja nastavlja prema Otoku pa vozimo nazad prema bošnjačkim Virovima odakle neki nastavljaju prema Cerni a neki u Bošnjake.

  Cijela ruta vodila nas je kroz zelenilo hrastovih šuma Spačvanskog bazena. Najbolji je to način da se uživa u vožnji bicikla, boravi u prirodi i druži sa ljudima sličnih afiniteta.

  Zahvaljujemo se udruzi Slavonski biciklist i gradu Otoku što su priredili ovo ugodno biciklističko druženje.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Brdska
  Županja, 11.04.2021.

  Za promjenu, odlučili smo voziti zahtjevnu brdsku rutu: Vinca je natovario nas četvoro i bicikle i odvezao nas u Podvinje.

  Ruta je bila Podvinje - Čaglin - Našice - Orahovica - Kutjevo - Pleternica - Podvinje. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

  Stotka do Đakova
  Županja, 28.03.2021.

  Usprkos oblačnom i prohladnom nedjeljnom vremenu naši se Marina, Daniel, Josip i Vladimir odlučili odvesti malo dužu vožnju. Izbor je pao na Đakovo.

  Put nas vodi na sjever preko Cerne pa nakon 35 km stižemo do Novih Mikanovaca. Prolazimo blizu crkve koju su početkom 13. stoljeća napravili templari. Njen kosi toranj bio je osmatračnica a kroz uske prozorčiće strijelci su u davna vremena čuvali put prema Svetoj Zemlji.

  Nakon novih dvadesetak kilometara vožnje u smjeru zapada stižemo u Đakovo. Odlazimo u pekaru pa na korzo gdje odmaramo uz kave i čajeve.

  Po Marininoj želji nastavljamo na zapad. Penjemo se obronkom Dilja do Trnave. Ovaj je kraj poznat dobrom grožđu i šljivama.

  Od Trnave cesta ide južno sve do Divoševaca kad okreće na istok. Na devedesetom kilometru stajemo u Velikoj Kopanici pa odmaramo uz kave i čajeve .

  Posljednjih tridesetak kilometara pedaliramo kroz Gundince, Babinu Gredu i Štitar do cilja u Županji.

  Prva ovogodišnja stotka uspješno je riješena: prešli smo 125 kilometara.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Klupska vožnja
  Županja, 28.02.2021.

  Vožnjama na posljednji dan ispratili smo veljaču.

  U subotu su naši novi članovi Vlado i Saša brdskim su biciklima vozili krug Županja - Bošnjaci - Virovi - Gradište - Županja.

  U nedjelju su Zora, Anto i Ivan vozili su oko Cerne dok su Daniel, Saša i Josip potegnuli do Gunje i nazad.

  Vrijeme je bilo povoljno jer nas je grijalo dobrih petnaest Celzijevih stupnjeva.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Klupska vožnja
  Županja, 08.02.2021.

  Danas smo iskoristili toplo vrijeme za vožnju i druženje.

  Raštrkani kao rakova djeca ali svi u klupskim bojama biciklirali su naši Marina, Zora, Anto, Daniel, Ivan, Josip i Saša a moralnu im je podršku pružao Dražen.

  Vrijeme je izdržalo bez padalina što nije spriječilo cestu da na mjestima bude vrlo skliska.

  Sve u svemu zanimljive vožnje na neobično topli zimski dan.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Video-animacija vožnje:

  Klupska vožnja
  Županja, 23.01.2021.

  Naši Marina, Danijel i Josip ponovili su rutu Županja - Cerna - Prkovci - Babina Greda - Štitar - Županja.

  Promet je bio minimalan a cesta gotovo suha.

  Vrijeme je bilo oblačno i vjetrovito ali nije padala kiša. Do 3 minute prije kraja vožnje :)

  Hvala svima do nekog novog biciklističkog druženja :)

  Image

  Image

  Image

  Image

  Video-animacija vožnje:

  Virtualna utrka Petrinja.
  Županja, 06.01.2021.

  Članovi kluba sudjelovali su u virtualnoj humanitarnoj vožnji 53 kilometra za Petrinju (53nju).

  Uplaćene kotizacije organizator je u cijelosti namjenjenio za pomoć potresom postradalim ljudima.

  Na vožnju smo krenuli u 13 sati iz Županje. U Cerni smo se kompletirali pa smo nastavili do Šiškovaca i Prkovaca. Kod mosta preko Biđa na Kladavcu zatječemo skupini veselih ribiča. Vozimo dalje do Babine Grede gdje odmaramo uz kavu 'za puta'. Povratak nam u Županju usporava istočni vjetar.

  Vrijeme je poslužilo i nije kišilo, a s obzirom na datum nije bilo ni prehladno.

  Hvala svima do nekog novog biciklističkog druženja :)

  Image

  Image

  Image

  Image

  Video-animacija vožnje:

  Sretnan Božić i nova 2021. godina.
  Županja, 24.12.2020.

  Svim članovima, prijateljima i simpatizerima od srca želimo

  ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU 2021. GODINU !

  Želimo svima obilje zdravlja, sreće, veselja i zajedničkih biciklističkih druženja u novoj 2021. godini

  Image

  Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata.
  Županja, 18.11.2020.

  Danas 18.11.2020 uputilo se 7 članova kluba RBK Kotur Županja obilježiti Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

  Krenuli smo iz Županje u pola osam. Vozili smo do Cerne gdje nam se pridružuje dvoje naših članova. Nastavljamo do Vinkovaca gdje kompletiramo ekipu. Pedaliramo do Nuštra pa skrećemo prema Marincima i Bogdanovcima. Gazimo dalje do Vukovara gdje stižemo u 10 sati.

  Produžujemo do memorijalnog groblja. Palimo svijeće u počast žrtvama domovinskog rata a posebno Vukovara. Beskrajno hvala svima koji su za našu slobodu žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote!

  U povratku do Županje s nama vozi Štitarac Luka Pejić. Putovao je tri dana iz Zagreba do Vukovara kao član Akcije "Biciklom za Vukovar".

  Prešli smo ukupno 108 kilometara.

  Kod spomenika prvoj nogometnoj lopti opraštamo se do neke nove vožnje, pomalo umorni ali ispunjenog srca što smo ovom malom gestom mogli zahvaliti žrtvi branitelja.

  Image

  Image

  Image

  Image

  Image

  Virtualna večernjakova biciklijada 2020.
  Županja, 06.09.2020.

  Danas smo vozili krug Županja - Cerna - Prkovci - Babina Greda - Županja, ukupno 52 kilometra.

  Išli smo provjeriti novi asfalt na dionici Prkovci - Babina Greda.

  Od Županje do Cerne s nama je vozio Luka (Šic na bic by Luka Ivan Pejić) koji je produžio do Vinkovaca na vlak nakon što je u jednom danu došao biciklom iz Zagreba! Svaka čast Luka!

  Vrijeme je bilo povoljno a promet minimalan.

  Ovo brojimo kao sudjelovanje na večernjakovoj virtualnoj biciklijadi #vlbiciklijada 2020 :)

  Hvala svim sudionicima za ugodno provedeno nedjeljno dopodne 🚴‍👍

  Image

  Image

  8. biciklistička kravana prijateljstva Mostar - Vukovar.
  Županja, 30.04.2020.

  Biciklistička karavana prijateljstva svake godine 28.04. kreće iz Mostara pa preko Kiseljaka, Žepča i Županje stiže u Vukovar gdje 02.05. obilježava spomen na sve poginule u domovinskom ratu a posebno na 12 redarstvenika stradalih u Borovom Selu.

  Dosadašnje karavane nisu spriječile ni snijeg ni kiše ni vrućine pa tako neće ni pandemija koronavirusa. Sudionici karavane voze dionicu puta područjem na kojem imaju slobodu kretanja, a organizatori to objavljuju na mrežnim stranicama Karavane.

  Treći dan Karavane, 30.04. članovi RBK Kotur Županja zapalili su svijeće kod spomenika braniteljima u Županji točno u vrijeme kada bi to učinila i Karavana.

  Image

  Motomrazovi dijelili poklone
  Županja, 21.12.2019.

  Pridružili smo se županjskim motomrazovima koji su na glavnom trgu dijelili poklone najmlađima.

  Image

  Obučeni kao djedovi božićnaci uljepšali smo Božić dvijema potrebitim obiteljima. Nakon krstarenja županjskim ulicama otišli smo do prostorija Moto kluba Županja gdje smo se družili uz ukusan roštilj i odličan čobanac.

  Maraton Za Vukovar 2019
  Zagreb, 15.11.2019.

  Naš član Josip vozio je biciklistički maraton iz Zagreba do Vukovara u kojem je sudjelovalo preko 50 biciklista.

  Image

  Krenuli su u petak 15.11 iz Zagreba pa su preko Ivanić Grada došli do Kutine gdje su noćili u sportskoj dvorani.

  Drugi dan ih kiša nije spriječila da se preko Novske, Okučana i Nove Gradiške dovezu do Orubice. Tu su se smjestili u osnovnoj školi.

  Image

  Treći su dan pedalirali preko Slavonskog Broda, Strizivojne i Vinkovaca do Vukovara. Spavali su u dvorani osnovne škole Mitnica.

  Četvrti dan pohodili su memorijalno groblje i spomen dom Ovčara te sudjelovali u koloni sjećanja. Poslije se Josip vratio biciklom nazad u Bošnjake.

  Image

  Biciklijada tragom sjećanja
  Osijek, 10.11.2019.

  Rbk Kotur Županja u pojavi predsjednika Daniela odvezao je još jednu biciklijadu u čast gradu heroju Vukovaru.

  Naši prijatelji iz Udruge za rekreativni biciklizam Kotrljaneri su i ove godine besprijekorno organizirali ovaj prekrasni događaj humanitarmo-rekreativnog karaktera.

  U studentskom domu Lavoslav Ružička se održalo primanje za učesnike gdje su Kotrljaneri i sponzori darivali osnovnoškolce koji su pisali pjesme na temu Vukovara. Prvonagrađena djevojčica iz Tovarnika dobila je bicikl. Dječji stihovi većini nazočnih izmamile su suze na lice.

  Nakon prijema i okrijepe u domu odlazimo na Memorijalno groblje za stradalnike Domovinskog rata i palimo svijeće uz molitvu. Zatim odlazimo u Muzej vučedolske kulture gdje nam kustos objašnjava postavu muzeja.

  Slijedi sretan povratak u Županju, uz odveženih preko 100 kilometara.

  Image

  180 kilometara do Iloka i nazad
  Županja, Ilok, 27.10.2019.

  U nedjelju 27.10.2019. naši Marina i Josip provozali su se biciklima na relaciji Županja - Vinkovci - Vukovar - Ilok - Šid - Tovarnik - Privlaka - Županja.

  Prešli su 175 kilometara i savladali preko 500 visinskih metara.

  Image

  Na ćevape u Brčko, BiH
  Županja, 20.10.2019.

  Naši Zora, Anto i Josip provozali su do Brčkog na ćevape.

  Napravili su 110 km vozeći krug Cerna - Županja - Bošnjaci - Brčko - Otok - Cerna, fino ručali i uživali u vožnji na lijepi i sunčani nedjeljni dan.

  Image

  Prva Andrijevačka biciklijada
  Županja, Donji Andrijevci 06.10.2019.

  U nedjelju 06.10.2019. članovi našeg kluba sudjelovali su na 1. andrijevačkoj biciklijadi koju je organizirala Biciklistička udruga Donji Andrijevci

  Zora, Anto i Ivan krenuli su iz Cerne, Marina i Daniel iz Županje i Josip iz Bošnjaka. Sastali smo se u Babinoj Gredi odakle smo zajedno vozili do Donjih Andrijevaca gdje nas je čekao Đuro.

  Srdačni domaćini dočekali s kavom i ukusnim pecivom. Dobili smo bonove za ručak i piće i prigodnu majicu.

  Nakon kratkog govora organizatora krećemo u 10 sati. Prolazimo kroz Divoševce i Svilaj te smo nakon sat vremena zastali u Oprisavcima. Okrijepili smo se slatkišima, bananama i sokovima. Vozimo dalje kroz Trnjanske Kute i Zadubravlje do Trnjana gdje ponovo stajemo na okrijepu. Nastavljamo kroz Garčin i Staro Topolje do cilja u Donjim Andrijevcima.

  Družimo se s sudionicima biciklijade poslije ručka pa sjedamo na bicikle i vozimo nazad.

  Odvezli smo lijepih 130-140 kilometara. Vidjeli smo neka poznata lica i upoznali neka nova. Ugodno smo proveli dan.

  Image

  Video © Krunoslav Perković

  Do Broda i nazad
  Županja, 01.09.2019.

  Naši Marina i Josip zapalili su do Slavonskog Broda. Krenuli smo malo iza 8 sati. Vozili su do Slavonskog Broda na ruti Županja - Babina Greda - Velika Kopanica - Garčin - Slavonski Brod. Tu dionicu su bez zaustavljana prešli za 2 sata i 40 minuta. Vrijeme je bilo ugodno a ni promet nije zadavao većih poteškoća.

  Nakon dobrog ručka nastavljaju nazad u jedan sat. Osjećaju jačinu toplog istočnog vjetra pa je 2 km vožnje kroz šumu pred Trnjanskim Kutima pravo osvježenje. 25 km od Broda kratko odmaraju u Svilaju pa ponovo u Sikirevcima. Prolaze Kruševicu i Babinu Gredu te u 16:30 stižu u Županju.

  Image

  FEstival BIciklističke REkreacije
  Osijek, 25.08.2019.

  U nedjelju 15.09.2019 šestero članova Rekreativnog biciklističkog kluba Kotur Županja sudjelovalo je na Festivalu biciklističke rekreacije vožnjom kroz Baranju.

  Lijepi sunčani dan bio je stvoren za boravak na otvorenom.

  Krenuli smo iz osječke Tvrđe, preko pješačkog mosta prešli Dravu te se preko Bilja dovezli do Kopačeva. Tu smo na ulazu u park prirode odmorili i prezalogajili.

  Od Kopačeva cesta ide slikovitim krajolikom po samom rubu parka prirode sve do odredišta u Zlatnoj Gredi.

  Tu smo dobro ručali i zabavili se u društvu 500 drugih biciklista. Nakon odmora vratili smo se istim putem nazad u Osijek.

  Hvala svima na ugodnom biciklističkom druženju. Također pohvaljujemo i organizatore uz poziv na druženje do godine!

  Image

  1200 km biciklom kroz Hrvatsku i BiH
  Županja, Zagreb, Knin, Međugorje 31.07.-10.08.2019.

  Naš član Josip odvezao je za 11 dana preko 1.200 kilometara biciklom kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu i savladao preko 10.000 metara nadmorske visine.

  Vozio je na relaciji Bošnjaci (kod Županje) - Novska - Zagreb - Karlovac - Udbina - Knin - Imotski - Međugorje - Tomislavgrad - Novi Travnik - Maglaj - Bošnjaci. Odjeću, hranu, alat i dijelove, elektroniku, opremu za kampiranje i ostalo nosio je u 4 bisage. Ukupno je bilo 25 kilograma opreme.

  Prva dva dana putovao je od Bošnjaka do Zagreba.

  Image

  Treći dan pridružio se biciklističkom maratonu Zagreb - Knin Oluja 2019. Vozili su tri dana na relaciji Zagreb - Karlovac - Plitvice - Korenica - Gračac - Knin , a dan kasnije prisustvovali su proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

  Image

  Sa kolegom Mirom nastavio je preko Sinja i Imotskog te je sedmog dana stigao do Međugorja.

  Image

  Iz Međugorja je vozio do Kupresa pa preko Novog Travnika do Žepča gdje ga je ugostio kolega biciklist Ivan Širić. Dalje nastavlja prema Šamcu i stiže u Županju, umoran ali presretan!

  Image

  Bizovačka biciklijada
  Bizovac, 21.07.2019.

  Jutros su naši Željka i Josip stavili bicikle na nosač pa pravac Bizovac. Kod prijave smo uz startni broj dobili i udobnu majicu s obilježjem biciklijade. Ubrzo započinje dječja biciklijada pa po njenom završetku krećemo u 9:45 sati.

  Put nas vodi u smjeru zapada kroz Brođance, Habjanovce, Čret Bizovački i Normance. Nakon točno sat vremena i 22 kilometra vožnje zaustavili smo se u Koški. Tu smo se pred osnovnom školom osvježili hladnim sokovima, voćem i slatkišima. Nastavljamo nakon pola sata odmora pa ubrzo stižemo do šume. Kroz hladovinu vozimo pola sata. Pravimo polukrug nazad na istok do Harkanovaca preko Ivanovaca do Ladimirevaca. Tu stajemo nakon novih 30 kilometara. Okrepjujemo se u parku pored biste Lamiričanina Fabijana Šovagovića . Slikamo s udrugom mladih koja nas je ugostila pa nakon pola sata odmora nastavljamo. Vozimo do Satnice, Petrijevaca i Samatovaca te stižemo na polazište u 13:45. Na ulasku u park pred školom šmrkom nas hlade vatrogasci.

  Tempo je bio dobar i kretao se oko 25 kilometara na sat, baš kako je organizator i najavio. Prosječna brzina cijele biciklijade bila je 23 kilometra na sat. Sjedam za stol pod velikom šatorom i prihvaćam se slasnog ručka. Gasimo žeđ izotoničnim napitkom. I pivom.

  Upoznali smo neke nove zaljubljenike u biciklizam i susreo neke već dobro poznate. Pali su i dogovori za neke nove biciklističke pustolovine. Vidjeli smo još jedan nama nepoznati dio Lijepe naše. Zahvaljujemo se i čestitam organizatoru BizBike '17 Bizovac na ugodnom druženju, lijepoj i slikovitoj ruti i odlično organiziranoj biciklijadi.

  Image

  Trostruka kraljica
  Županja, 30.06.2019.

  Naši Marina i Daniel projurili su krug Županja - Cerna - Babina Greda - Županja.

  Marina je usput odnijela prvo mjesto na tri Strava segmenta. Čestitamo kraljice!

  Image

  Do Osijeka i nazad
  Županja, 25.06.2019.

  Naši Marina i Josip odvezli su se iz Županje do Osijeka i nazad, prešavši preko 150 kilometara.

  Image

  Jurnjava do Osijeka
  Županja, 16.06.2019.

  Naši Daniel i Dario odjurili su do Osijeka. Savladali su preko 70 kilometara za 2,5 sata.

  Svaka čast!

  Image

  Edukativna akcija sigurnost u prometu
  Županja, 15.06.2019.

  Članovi kluba danas su sudjelovali u edukativnoj akciji Sigurnost u prometu zajedno s Policijom, Moto-klubom Županja i Društvom za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja.

  Na Trgu Kralja Tomislava u Županji zajednički smo djelili letke građanima,pokazivali biciklističku i moto opremu i prikupljali dobrovoljne priloge za naše Golubove. Hvala članovima na odazivu, uprkos jako toplom vremenu.

  Image

  Išli smo na biciklijadu u Ilaču
  Ilača, 02.06.2019.

  Naši članovi vozili su biciklijadu 6. vjerski cikloturizma Ilača na relaciji Županja - Cerna - Vinkovci - Đeletovci - Ilača i nazad. Prešli su oko 110 kilometara.

  Biciklistički klub Srijem iz Ilače odlično je organizirao biciklijadu a Ilačani su se još jednom pokazali kao pravi domaćini.

  Image
  Fotografija © Biciklistički klub Srijem Ilača

  Malo na zapad
  Županja, 26.05.2019.

  Dvoje naših članova napravilo ujutro je napravilo krug Županja - Cerna - Velika Kopanica - Šamac - Županja.

  Popodne je nas petero napravilo vožnu od pedesetak kilometara na relaciji Cerna - Županja - Babina Greda - Cerna - Županja.

  Image

  Organizirali smo biciklijadu "Sjećanje na obranu od poplave"
  Županja, 18.05.2019.

  U subotnje jutro 18.05.2019 okupilo se 70 zaljubljenika u rekreativni i ine oblike biciklizma u Županji kod muzeja. Razlog je biciklijada koja se održava u znak sjećanja na obranu od poplave i žrtava puknuća nasipa u Rajevom Selu.

  Image

  Organizira je svježe osnovani Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja. Domaćini nude pecivo dok se sudionici upisuju za biciklijadu a tu je i uspomena u obliku magneta za hladnjak. Predsjednik kluba Daniel daje izjavu za Vinkovačku televiziju. Slikamo se svi zajedno pred muzejem pa se nazočnima obraćaju predstavnici grada i organizatora.

  U pratnji policije i vatrogasaca krećemo malo iza 9 sati. Odmaramo desetak minuta u naselju Topola pa vozimo do Posavskih Podgajaca gdje se pojačavamo za bicikliste iz Cvelferije. Nakon 25 km vožnje dolazimo na mjesto puknuća savskog nasipa u Rajevom Selu. Ovjekovječujemo taj trenutak zajedničkom fotografijom. Ceranski župnik predvodi molitvu za 2 osobe koje su tu stradale prije pet godina. Odlazimo do trpeza punih domaćim pecivima, sokovima i voćem. Hvala udruzi mladih “Kesten” Rajevo Selo.

  Image

  Vrijeme je lijepo i sunčano te puše lagani sjeveroistočnjak. Bliži se podne pa mnogi koriste stanku kako bi se raskomotili. Ubrzo nastavljamo te nakon 5 kilometara vožnje dolazimo u Gunju. Tu se nismo zadržavali nego pedaliramo do ulaska u Drenovce gdje skrećemo lijevo i vozimo 5 kilometara kroz mir i tišinu šume Trizlovi nazad prema Podgajcima. U Podgajcima zasluženo odmaramo nakon sat i pol vožnje bez stajanja. Nastavljamo nazad uz pauzu u naselju Topola. Oko sat vremena kasnije stižemo nazad do muzeja u Županji.

  Zaposjedamo restoran Savska priča pa uživamo u obilatom ručku. Malo kasnije snaše donose listariće a tamburaški bend Micko iz Gradišta domaćim pjesmama uveseljava okupljene. Dogovaramo nove vožnje i kujemo plan za još jednu biciklijadu ove godine.

  Hvala svim sudionicima i sponzorima što su svatko na svoj način uveličali ovaj događaj 🙂

  Image

  Snimka biciklijade

  Prilog o biciklijadi na Vinkovačkoj televiziji

  Video © Vinkovačka televizija

  Nastup na radiju
  Županja, 14.05.2019.

  Predsjednik kluba Daniel Vincetić i dopredsjednik Dražen Kožul nastupili su na društvenoj tribini Radio Županje.

  Osvrnuli su se karavanu prijateljstva Mostar - Vukovar

  Najavili su biciklijadu u slijedeću subotu, 18.05.2019 i pozvali slušateljstvo da se pridruži biciklijadi Županja - Gunja

  Karavana prijateljstva Mostar-Vukovar
  Mostar,Vukovar, 28.04.-01.05.2019.

  Rekreativno-biciklistički klub “Kotur” Županja, kao jedan od organizatora, dočekat će brojne sudionike 7. Međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar 2019., koji će u četvrtak, 2. svibnja, sudjelovati na obilježavanju 28. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. U Županju bi trebali stići u utorak, 30. travnja, između 17 i 18 sati. Kod spomen-obilježja poginulim braniteljima županjske Posavine zapalit će svijeće i pomoliti se, a pridružit će im se i Petar Ćatić, brat Mladena Ćatića iz Županje, jednog od 12-orice poginulih redarstvenika. Potom je predviđeno druženje i večera pod pokroviteljstvom Grada Županje. U srijedu nakon doručka kreću za Vukovar.

  S biciklistima će iz Mostara u nedjelju krenuti i predsjednik RBK-a “Kotur”, Daniel Vincetić

  Image

  Ponosan sam što će Županja dočekati karavanu i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini našim dragim prijateljima koji već sedmu godinu zaredom dolaze u Borovo Selo odati počast mučki ubijenim hrvatskim redarstvenicima – poručuje Vincetić.

  Organizatori, Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”, uz brojne lokalne klubove, karavanom žele odati počast svim žrtvama rata u Hrvatskoj i BiH. To je nastavak prijateljskih odnosa između dviju država i povezivanja dva ratom napaćena i izmučena grada prijatelja – Mostara i Vukovara. Žele povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će prolaziti.

  Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 500 kilometara. Kretat će se pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja –Vukovar.

  Image
  Fotografija © Biciklistički klub Mostar

  Vožnja za Dan planeta Zemlje
  Županja, 22.04.2019.

  Dan planeta Zemlje obilježili smo vožnjom na relaciji Županja - Cerna - Andrijaševci - Otok - Vrbanja - Bošnjaci - Županja u duljini od 86 km.

  U 11 sati iz Županje krenuli su Marina, Daniel i Josip do Cerne gdje su se priključili Zora, Anto i Ivan. Prošli smo Andrijaševce i Privlaku pa stadosmo u Otoku. Hvala gazdi kafića koji nas je častio pićem. Kroz mir spačvanskih šuma vozimo preko Vrbanje do Bošnjaka gdje odmaramo.

  Image

  Proljeće je stiglo! Vozili smo od Županje do Đakova i nazad
  Županja, 10.03.2019.

  Jutros u 9 uputili su se naši članovi Daniel, Josip i Matija na ruti Županja - Babina Greda - Velika Kopanica - Vrpolje - Đakovo - Budrovci - Mikanovci - Prkovci - Cerna - Županja.

  Malo prije 11 bili smo pred katedralom. U Đakovu smo prezalogajili i odmorili kod prijatelja iz Otvarača. U povratku je puhao dosta jaki vjetar, pa smo odmorili i u Cerni gdje nas je dočekao naš član Ivan. Vratili smo se u Županju malo iza 3 sata, neki od nas umorni ali svi sretni i zadovoljni. Ukupno smo prešli 107 km.

  Image

  Obljetnica pada Vukovara
  Zagreb, Županja, 15-18.11.2018.

  U znak obilježavanja tužne obljetnice članovi našeg kluba vozili su iz Županje do Vukovara.

  Image

  Naš član Josip pridružio se četverodnevnom biciklističkom maratonu Zagreb-Vukovar od 15. od 18.11.2018.

  Image

  Održali smo redovnu skupštinu kluba
  Županja, 13.11.2018.
  Image

  Izvršena je registracija udruge i uvršenje u registar sportskih klubova i neprofitnih organizacija.

  Izrađen je logotip i pečat kluba. Otvoren je žiro-račun.

  Utvrđen je plan aktivnosti za 2019. godnu i određena godišnja članarina u iznosu od 120 kn.

  Biciklijada 'ko prvi magarac
  Slavonski Brod, 30.09.2018.

  Članovi našeg kluba u osnivanju: Anto, Daniel, Ivan i Josip otišli su u Slavonski Brod na biciklijadu 'Ko prvi magarac' u organizaciju Udruge Slavonsko Brodski Biciklist.

  Krenuli smo ispred caffea Derby, napravili krug središtem Slavonskog Broda pa preko Donje Vrbe i Klokočevika došli do cilja pored jezera Ljeskove Grede.

  Bilo je to vrlo lijepo i ugodno iskustvo: družili smo se s kolegama biciklistima, promovirali naš klub i dobro ručali. Daniel i Josip vratili su se nazad biciklom.

  Image

  Osnovali smo Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja!
  Županja, 12.09.2018.

  Image

  Nakon biciklijade "Sjećanje na obranu od poplave" održane 17.05.2018. godine više je sudionika izrazilo želju za osnivanjem kluba.

  Članovi inicijativnog odbora za osnivanje kluba Birgit Boehning, Branko Anić, Dražen Kožul, Josip Lešić i Daniel Vincetić održali su osnivačku skupštinu te pokrenuli postupak osnivanja.

  Klub smo nazvali "Rekreativni biciklistički klub Kotur Županja", po starinskom nazivu za bicikl. Za predsjednika je izabran Daniel Vincetić, Dražen Kožul je dopredsjednik, Josip Lešić obavljat će zadaće tajnika a Branko Anić proglašen je likvidatorom.

  Postavili smo profil kluba na društvenim mrežama i pozvali bicikliste u članstvo.