Utrka Granfondo Zadar
Zadar, 21.10.2023.

Četvorica prijatelja Davor i Miro iz BK Roda Sisak, Zlatko iz BizBike Bizovac i Josip iz našeg RBK Kotur Županja sudjelovali su na četvrtom Granfondu Zadar.

Na startu utrke zalio nas je pljusak kojem su svi natjecatelju prkosno pljeskali i skandirali. Pozicionirali smo se na začelju starta kako bi izbjegli gužvu i moguće nezgode na samom početku.

Označen je početak utrke. Po izlasku iz kruga hotela sljedila je kratka uzbrdica niz koju se slijevala prava mala rijeka, no ubrzo smo bili na relativno suhoj cesti.

Nekoliko kilometara nakon početka Josip sustiže Zlatka. Vozili su u manjim skupinama biciklista pokušavajući što bolje iskoristiti zavjetrinu i istovremeno se sklanjati od vode koja je špricala sa stražnjih kotača biciklista ispred.

Kiša je povremeno prestajala a povremeno se pretvarala u pravi ljetni pljusak. Stvar je popravio jugoistočni vjetar koji je u puhao u leđa cijelom prvom polovicom utrke sve do Vira gdje je ruta okrenula nazad istim putem.

Negdje pred Virom sustigli su Miru pa smo dalje vozili zajedno. Uspješno izbjegavajući vodene prepreke, šahte i nanose tucanika probijali smo se naprijed polako i mukotrpno ostavljajući iza sebe slabije grupe biciklista.

U grupi od desetak biciklista u kojoj je bio i naš prijatelj Josip, predsjednik BK Mostar, stigli smo na cilj za sat i trideset minuta uz prosječnu brzinu od 37,4 km/h.

U dobnoj skupini preko 45 godina ostvarili smo točno sredinu poretka, zaostavši deset minuta za pobjednikom. S obzirom na uvjete koji nisu bili idealni ovaj rezultat smatramo dobrim.

Puno važnije od rezultata svakako je iskustvo stečeno na ovoj utrci. Još važnije od toga je druženje s biciklističkim prijateljima iz Siska, Bizovca i Mostara koje je obogatilo i uveličalo ovaj lijepi biciklistički vikend.

Velika hvala prijateljima iz Siska, Bizovca i Mostara na ovom druženju uz pohvalu organizatorima na odličnoj organizaciji ovog događaja. Vidimo se i do godine!

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image