Utrka Robin Granfondo Koprivnica 2024
Koprivnica, 14.04.2024.

Nakon subotnjeg Medio fonda Umagu, u nedjelju 14. travnja vozili smo Robin Granfondo utrku u Koprivnici. Duljina je bila 114 kilometara sa elevacijom od 1.100 metara.

Odluka je pala da nakon uspješno odvežene utrke Medio fondo u Umagu odemo u Koprivnicu okušati kotače na prvoj Granfondo utrci u Koprivnici. Organizira je Biciklistički klub Rotor iz Koprivnice.

U subotu navečer stižemo u Sisak gdje nam je Davor osigurao noćenje. Rano ujutro odbacujemo Tonija na vlak u Popovaču a ostatak ekipe nastavlja kombijem do Koprivnice.

Prijavljujemo se i preuzimamo start pakete. Na utku je došlo osamdesetak vozačica i vozača svih dobnih kategorija.

Prvih pola sata je zagrijavanje te svi voze zajedno umjerenim tempom. Nakon stanke od pet minuta utrka počinje. Tempo se jako pojačava. Ruta nastavlja na zapad po obroncima Kalnika. Ubrzo se peloton razlaže na manje grupe od četiri do pet vozača. Vozimo na jug do obronaka Bilogore gdje ruta zaokreće za gotovo 180 stupnjeva. Kod Jagnjedovca, na 75. kilometru je posljednji uspon kao i kontrolna točka na kojoj obnavljam prijeko potrebne zalihe tekućine.

Slijedi četrdesetak kilometara nizbrdice i ravnice do cilja u Koprivnici koji su mi bili dosta naporni jer sam dosta rano izgubio grupu, a ni čeoni vjetar nije bio od pomoći.

Miro je utrku završio za 2 sata i 57 minuta na ukupnom 29. mjestu. Bio je to finiš u kojem su 9 vozačica i vozača ušli u cilj unutar 6 sekundi te zauzeli od 27 do 35. mjesta. U kategoriji 50-59 osvojio je 4. mjesto, a postolje mu je izmaklo za 1 sekundu!

Josip je na cilj stigao za 3 sata i 10 minuta. U dobnoj skupini 50-59 godina bio je 5. od 10, znači zlatna sredina.

Posebnu pohvalu zaslužuje Irena koja je ovu utrku odvezla brdskim biciklom!

Hvala Davoru i Miri na svesrdnoj podršci.

Vidimo se uskoro na Gran fondo Sisak!

Image Image Image Image Image Image Image